Våre scones er superpopulære og viden kjent i Lillehammer.
Scones bakes hver eneste dag og er nok noe vi ikke kan være foruten på kafèdisken vår.
Vi vil gjerne at dere skal få mulighet til å bake disse selv også, så her kommer oppskriften så dere kan prøve ut hjemme Lykke til!
700 gr hvetemel
70 gr sukker
150 gr havregryn
1/2 ts salt
4 ts bakepulver
75 gr romtemperert meierismør
300 gr melk
200 gr gresk yoghurt (evt rømme el kulturmelk)
- Rør sammen det tørre, tilsett det våte
- Klem sammen deigen, stikk ut scones med feks et glass på et bakepapir
- Pensle med et sammenpisket egg
- strø på havregryn eller sesamfrø
- stek på varmluft 200 gr, evt over/undervarme 225 gr til slutt
- i ca 25 min eller til ønsket farge er oppnådd.
Dette er en stor deig som fint kan halveres.
serveres nystekte med smør, brunost, gulost eller nyrørt jordbær; mmmmmmmm….