Scones

Våre scones er superpopulære og viden kjent i Lillehammer.

Scones bakes hver eneste dag og er nok noe vi ikke kan være foruten på kafèdisken vår.

Vi vil gjerne at dere skal få mulighet til å bake disse selv også, så her kommer oppskriften så dere kan prøve ut hjemme Lykke til!

 

700 gr hvetemel

70 gr sukker

150 gr havregryn

1/2 ts salt

4 ts bakepulver

 

75 gr romtemperert meierismør

300 gr melk

200 gr gresk yoghurt (evt rømme el kulturmelk)

 

  • Rør sammen det tørre, tilsett det våte
  • Klem sammen deigen, stikk ut scones med feks et glass på et bakepapir
  • Pensle med et sammenpisket egg
  • strø på havregryn eller sesamfrø
  • stek på varmluft 200 gr, evt over/undervarme 225 gr til slutt
  • i ca 25 min eller til ønsket farge er oppnådd.

Dette er en stor deig som fint kan halveres.

serveres nystekte med smør, brunost, gulost eller nyrørt jordbær;  mmmmmmmm….